Όλες οι λεπτομέρειες: Το εμβόλιο της Οξφόρδης δημιουργεί αντισώματα έναντι της πανδημίας και είναι ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό
Το εμβόλιο της Οξφόρδης δημιουργεί αντισώματα έναντι του κορωνοϊού, αλλά και Τ-λεμφοκύτταρα -κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος- που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι της πανδημίας.

Επιπλέον, διαθέτει ασφαλές προφίλ για τους ασθενείς, ανακοίνωσε η ιατρική επιθεώρηση του Lancet.

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, το καινούργιο εμβόλιο είναι ανεκτό από τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.

Παρόλα αυτά, το το βρετανικό Μέσο, υποστηρίζει ότι υπάρχουν παρενέργειες, οι οποίες δεν είναι επικίνδυνες, ωστόσο, το 70% των ατόμων στη δοκιμή του εμβολίου εμφάνισαν πυρετό ή πονοκέφαλο.

Έτσι, οι ερευνητές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με παρακεταμόλη.

Η καθηγήτρια Sarah Gilbert, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει προτού μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε εάν το εμβόλιό μας θα βοηθήσει στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19, αλλά αυτά τα πρώιμα αποτελέσματα υπόσχονται».

Επίσης, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως ενδέχεται να μην έχει κυκλοφορήσει έως το τέλος της χρονιάς.

Χαρακτηριστικά είπε πως «το να πω ότι είμαι 100% σίγουρος ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο, φέτος ή όντως το ερχόμενο έτος είναι αλίμονο απλώς μια υπερβολή. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί».

Πως λειτουργεί

Το εμβόλιο της Οξφόρδης ονομάζεται ChAdOx1 nCoV-19 και κατασκευάζεται από έναν γενετικά τροποποιημένο ιό που προκαλεί το κοινό κρυολόγημα στους χιμπατζήδες.

Έχει τροποποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην προκαλεί λοιμώξεις σε ανθρώπους, αλλά και να το κάνει να προσομοιάζει περισσότερο με τον κορωνοϊό στη μορφή του.

Οι επιστήμονες το έκαναν μεταφέροντας τις γενετικές οδηγίες για την «ακίδα πρωτεΐνης» του κορωνοϊού – το κρίσιμο εργαλείο που χρησιμοποιεί για να εισβάλει στα κύτταρα μας – στο εμβόλιο που ανέπτυξαν.Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο μοιάζει με τον κορωνοϊό και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να μάθει πώς να το επιτίθεται.*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Ακολουθήστε μας και στο Facebook το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια