Τέλος ο κορωνοϊός στην Ουχάν - Γιατροί πανηγυρίζουν για το κλείσιμο νοσοκομείου

«Ξεφορτώθηκε» - όπως όλα δείχνουν - τον κορωνοϊό η Ουχάν


Αισιόδοξα είναι τα νέα από την Ουχάν, από την πόλη, δηλαδή, από όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός, αφού, όπως όλα δείχνουν, η πόλη «ξεφορτώθηκε» τον κορωνοϊό.

Μάλιστα, με μια κίνηση γεμάτη συμβολισμό γιατροί και μέλη του ιατρικού προσωπικού στην Ουχάν γιόρτασαν το κλείσιμο του τελευταίου προσωρινού νοσοκομείου, που χτίστηκε στην Κίνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του φονικού κορωνοϊού.

Σ’ ένα βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακρίνονται να βγάζουν ένας – ένας τις μάσκες τους και να χαμογελούν καθώς η κάμερα περνά μπροστά τους.

Smiling faces emerge from the masks of everyday heroes as all the makeshift hospitals close in Wuhan. #EverydayHero #coronavirus #COVID19

16 προσωρινά νοσοκομεία -ανάμεσά τους και δύο στην Ουχάν – χτίστηκαν μέσα σε εβδομάδες στις αρχές του περασμένου μήνα για να φιλοξενήσουν χιλιάδες ασθενείς καθώς εξαπλωνόταν τάχιστα ο νέος κορωνοϊός στην Κίνα. Από τα τέλη του περασμένου χρόνου καταγράφηκαν πάνω από 80.000 κρούσματα και σχεδόν 3.200 θάνατοι στη χώρα, αλλά λόγω των αυστηρών μέτρων καραντίνας ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε δραματικά.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.