Αρθροπάθειας εναντίον Αρθρίτιδα: Ποια είναι η διαφορά τα συμπτώματα και η θεραπεία.

Αρθροπάθειας εναντίον Αρθρίτιδα: Ποια είναι η διαφορά;

Αρθρίτιδα και αρθροπάθειας ακούγεται πολύ παρόμοια, και οι δύο όροι έχουν πολλά κοινά σημεία. Και οι δύο επηρεάζουν τα οστά, τους συνδέσμους σας, και τις αρθρώσεις. Μοιράζονται επίσης πολλά από τα ίδια συμπτώματα, όπως δυσκαμψία των αρθρώσεων και πόνο. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ των δύο είναι σημαντική.

Κάντε κλικ για να μάθετε τη διάκριση μεταξύ της αρθροπάθειας και της αρθρίτιδας, πώς θα γίνει η διάγνωση, και τι να ρωτήσω, όταν μιλάτε με το γιατρό σας.

Τι είναι η αρθρίτιδα;

Η αρθρίτιδα είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διάφορους τύπους αρθρίτιδας που όλα προκαλούν φλεγμονή στις αρθρώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αρθρίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει το δέρμα σας, όργανα και μύες.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα (RA) είναι ένας τύπος αρθρίτιδας. RA προσβάλλει τις αρθρικές μεμβράνες που περιβάλλουν τις αρθρώσεις σας. Προκαλεί η μεμβράνη να γίνει φλεγμονή και πρησμένο. Πάροδο του χρόνου, RA καταστρέφει τη μεμβράνη, χόνδρου στα άκρα των οστών σας, και, ενδεχομένως, το οστό.

Τι είναι η αρθροπάθεια;

Αρθροπάθεια είναι ένα άλλο όνομα για την οστεοαρθρίτιδα (ΟΑ). ΟΑ είναι ο πιο κοινός τύπος της αρθρίτιδας, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα αρθρίτιδας και του μυοσκελετικού συστήματος και Δερματικών Νόσων.
Αρθροπάθειας προκαλείται από φυσιολογική φθορά στις αρθρώσεις και τους χόνδρους σας. Χόνδρος είναι το ολισθηρό ιστό που καλύπτει τα άκρα των οστών και βοηθά τις αρθρώσεις κινούνται ομαλά. Τελικά, ο χόνδρος μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς, και η άρθρωσή σας μπορεί να έχει οστού-επαφή με το οστό.

Αρθροπάθεια είναι πιο συχνή στις αρθρώσεις των χεριών σας, το λαιμό, τα γόνατα, τα ισχία και. Ωστόσο, αυτό μπορεί να επηρεάσει κανένα κοινό.

Ποια είναι τα συμπτώματα της αρθρίτιδας

Τα συμπτώματα είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε εξαρτώνται από τον τύπο της αρθρίτιδας που έχετε. Κοινή πόνο και δυσκαμψία είναι οι δύο πιο κοινά συμπτώματα της αρθρίτιδας. Αν και κάθε τύπος της αρθρίτιδας έχει πολλές μοναδικές συμπτώματα, οι περισσότεροι έχουν παρόμοια συμπτώματα. Αυτό μπορεί να κάνει τον προσδιορισμό του τύπου της αρθρίτιδας που έχετε πιο δύσκολη.

Άλλα κοινά συμπτώματα όλων των τύπων φλεγμονή που προκαλείται από αρθρίτιδα περιλαμβάνουν:

πρήξιμο στις αρθρώσεις
ερυθρότητα του δέρματος γύρω από τις αρθρώσεις που επηρεάζονται
μειωμένο εύρος κίνησης σε προσβεβλημένων αρθρώσεων
Ποια είναι τα συμπτώματα της αρθροπάθειας;
Μερικά συμπτώματα της αρθροπάθειας είναι πολύ παρόμοια με άλλους τύπους αρθρίτιδας. Ωστόσο, μερικά συμπτώματα που αρθροπάθεια, εκτός από τις άλλες μορφές αρθρίτιδας.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της αρθροπάθειας περιλαμβάνουν:
πόνος στις αρθρώσεις
δυσκαμψία των αρθρώσεων
τρυφερότητα γύρω από προσβεβλημένες αρθρώσεις
μειωμένη ευελιξία στις πληγείσες αρθρώσεις
οστού προς οστό τρίψιμο ή τρίψιμο
σπιρούνια των οστών (μικρά κομμάτια επιπλέον ανάπτυξη των οστών επηρεάζονται γύρω από τις αρθρώσεις)

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την αρθρίτιδα;

Ηλικία. Διάφοροι τύποι αρθρίτιδας είναι πιο συχνές σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Φύλο. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν RA από ό, τι οι άνδρες. Ωστόσο, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν ουρική αρθρίτιδα.
Γονίδια. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποιες μορφές αρθρίτιδας, εάν ένα μέλος της οικογένειας που έχει.
Βάρος. Το επιπλέον βάρος προκαλεί επιπλέον πίεση στις αρθρώσεις σας, έτσι ώστε οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αρθρίτιδα.
Τραυματισμός. Τα ατυχήματα και οι λοιμώξεις μπορεί να βλάψει τις αρθρώσεις σας. Οι αρθρώσεις που προσβάλλονται είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν αρθρίτιδα από αρθρώσεις χωρίς προηγούμενη βλάβη.

Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου για την αρθροπάθεια;

Ηλικία. Όσο μεγαλώνεις, τόσο μεγαλύτερο κίνδυνο σας.
Φύλο. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αρθροπάθειας.
Βάρος. Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο βλάβης των αρθρώσεων λόγω της πίεσης επιπλέον βάρος βάζει στις αρθρώσεις.
Τραυματισμός. Η μόλυνση ή ατυχήματα μπορεί να βλάψει την άρθρωσή σας και να αυξήσει τον κίνδυνο σας.
Κοινή παραμορφώσεις. Η άνιση αρθρώσεις ή δυσπλασία του χόνδρου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για αρθροπάθειας.
Επάγγελμα. Μια εργασία που απαιτεί από εσάς να βάλετε το συνεχές άγχος σε συγκεκριμένες αρθρώσεις μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο σας.
Πώς γίνεται η διάγνωση τις δύο προϋποθέσεις;
Για τη διάγνωση οποιοδήποτε τύπο αρθρίτιδας, ο γιατρός σας μπορεί να διεξάγει διάφορες δοκιμές.

Οι δοκιμές αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

πλήρη φυσική εξέταση
απεικονιστικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων των ακτίνων Χ ή μαγνητικής τομογραφίας
εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για τους δείκτες φλεγμονής και μόλυνσης
ένα κοινό υγρό δοκιμής: το υγρό γύρω από την άρθρωσή σας μπορεί να αναφέρει τι ακριβώς τον τύπο της αρθρίτιδας που έχετε
αρθροσκόπηση: μια μικρή κάμερα εισάγεται κοντά στην πληγείσα από κοινού για να πάρετε μια πιο προσεκτική ματιά στο ζημιά

Ποιες θεραπείες Να έχουν κοινό;
Η θεραπεία για την αρθρίτιδα, συμπεριλαμβανομένης της αρθροπάθειας, μπορεί να περιλαμβάνει:
Η φαρμακευτική αγωγή. Πολλά φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας καθένα. Αρθροπάθεια, ή ΟΑ, αντιμετωπίζεται συχνά με παυσίπονων, όπως over-the-counter (OTC) ακεταμινοφαίνη ή ναρκωτικών συνταγή. Μη στεροειδή αντι-φλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ), όπως η ιβουπροφένη και η ναπροξένη, μπορεί να θεραπεύσει τον πόνο και τη φλεγμονή.
Φυσική θεραπεία. Ελεγχόμενη φυσικές κινήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν χάσει το εύρος της κίνησης και την ενίσχυση των αρθρώσεων για να ανακτήσει ένα μέρος της.
Κοινή χειρουργική επέμβαση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αντικατάσταση της άρθρωσης ή κοινή χειρουργική επέμβαση σύντηξης μπορεί να είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό, αντικατάσταση ή συγχωνεύονται ζημιά στις αρθρώσεις.
Συμπληρωματικές Θεραπείες για Πάθηση των αρθρώσεων
Οι θεραπευτικές επιλογές για τα άτομα με αρθροπάθεια, ή ΟΑ, περιλαμβάνουν:

Εργοθεραπεία. Εάν η εργασία ή τα χόμπι σας έχουν προκαλέσει αρθροπάθεια σας ή να επιδεινώσουν αυτό, ένας εργοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξουν τρόπους για να αποφευχθούν πρόσθετες ζημίες.
Ορθωτική. Τιράντες, νάρθηκες, ή ένθετα παπούτσι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και την πίεση στα κατεστραμμένα αρθρώσεις σας και να αποτρέψει επιπλέον βλάβη.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook