ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

Νεότερες έρευνες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο ισχυρών μπαχαρικών, κουρκούμη και μαύρο πιπέρι, μπορεί να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Η ΚΟυρκουμη είναι ένα πολύ ισχυρό βότανο με ένα ευρύ φάσμα χρήσεων. Ωστόσο, όταν καταναλώνεται στοματικά, το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει τις θρεπτικές ουσίες της στο μέγιστο, καθώς πολύ γρήγορα μεταβολίζεται στο εντερικό τοίχωμα και το ήπαρ.

Ως εκ τούτου, όταν συνδυάζεται με μαύρο πιπέρι, μπορείτε να απολαύσετε όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Δηλαδή, η μαύρο πιπέρι μπορεί να αυξήσει το επίπεδο απορρόφησης της κουρκουμίνης έως 200%. Ο συνδυασμός τους μπορεί να αποτρέψει τα διαφορετικά είδη καρκίνων, λοιμώξεων και φλεγμονών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αυτό το μίγμα μπορεί να προστατεύσει από τον καρκίνο του μαστού,, αυτό μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού.

Εκτός από αυτό, ο συνδυασμός αυτός μπορεί να παρέχει διάφορα άλλα ευνοϊκά αποτελέσματα, όπως:

Απώλεια βάρους

Ο συνδυασμός της κουρκούμη και μαύρο πιπέρι μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη διαδικασία της απώλειας βάρους. Επιπλέον, το μαύρο πιπέρι είναι άφθονο σε πιπερίνη, η οποία είναι μια θερμογόνο ουσία η οποία μπορεί να επιταχύνει το μεταβολισμό και να αυξήσει τον αριθμό των φυσικά καμένων θερμίδων. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και αυτό το μίγμα μπορεί να οδηγήσει σε κορεσμό, πράγμα που σημαίνει ότι δρα ως κατασταλτικό της όρεξης.

Μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο

Τα δύο δραστικά συστατικά που βρίσκονται σε αυτά τα δύο μπαχαρικά, κουρκουμίνη και πιπερίνη, μπορεί να έχει μια επίδραση επί 700 διαφορετικά γονίδια. Επιπλέον, μπορούν να περιορίσουν τη σύνθεση και ολόκληρη τη δραστηριότητα της 5-LOX (5-λιπο-οξυγενάσης) και (COX2) κυκλο-οξυγενάσης-2, καθώς και τη λειτουργία των άλλων διαφορετικά ένζυμα που συνδέονται με την φλεγμονή.

Άριστο κατά της κατάθλιψης

Αυτές οι ίδιες δραστικές ουσίες που βρίσκονται στα συστατικά αυτού του συνδυασμού έχουν επίσης ισχυρές ιδιότητες αντικαταθλιπτικές, που μπορεί να αυξήσει ουσιαστικά την ντοπαμίνης και την σεροτονίνης στα επίπεδα στον εγκέφαλο. Πέρα από αυτό, μπορεί να αποτρέψει την δραστικότητα της οξειδάσης μονο-αμίνη, η οποία, σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες

Σε γενικές γραμμές, η απορροφητικότητα (βιο-διαθεσιμότητα) του κουρκουμά είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες ανακάλυψαν ότι η πιπερίνη, η ισχυρή ένωση που βρίσκεται στο μαύρο πιπέρι, καθιστά την απορρόφηση της κουρκουμίνης 1000 φορές πιο εύκολη.

Επιπλέον, η έρευνα έχει επισημάνει ότι η κουρκουμίνη έχει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Breast Cancer Research and Treatment Εφημερίδα υποδηλώνει ότι ο συνδυασμός του μαύρου πιπεριού και κουρκούμη είναι εξαιρετικά ισχυρό στην στόχευση και την εξάλειψη των καρκινικών κυττάρων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

Για να απολαύσετε τις ευνοϊκές επιδράσεις του μείγματος αυτού, μπορείτε να το προσθέσετε σε διάφορα είδη των γευμάτων, για τους χυμούς λαχανικών και smoothies σας.

Επίσης, μπορείτε να το καταναλώνετε αμέσως όπως είναι. Απλά αναμίξτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, βάλτε το μείγμα μέσα στο στόμα σας με ένα κουταλάκι του γλυκού και να πιείτε λίγο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια