Γιατί να φάω περισσότερη πρωτεΐνη κάνοντας δίαιταΤο κρέας, όπως και το κοτόπουλο, το ψάρι, το αυγό, το τυρί, αποτελούν τις βασικότερες πηγές πρωτεϊνών στη διατροφή μας.
Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, μαζί με το λίπος και τους υδατάνθρακες. Σε σχέση όμως με τα άλλα δύο, μας χορταίνει καλύτερα με λίγες θερμίδες.

Το γεγονός αυτό οφείλεται και στο ότι όταν καταναλώσουμε ένα γεύμα που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, δεν έχουμε απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρό μας, για αυτό και μας χορταίνει καλύτερα σε σχέση με τους υδατάνθρακες (π.χ. μακαρόνια).

Ιδιαιτέρως όταν καταναλώνεται στο πρωινό γεύμα μας βοηθάει να ελέγχουμε πολύ περισσότερο την πείνα μας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τρώμε μόνο πρωτεϊνούχα γεύματα. Και το όσπριο και το λαδερό και το ζυμαρικό έχουν θέση σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, αλλά καλό είναι να συνοδεύονται με κάποια πηγή πρωτεΐνης.

Στην πράξη, στο πρωινό μας για παράδειγμα την πρωτεΐνη στο μπορούμε να την βρούμε κυρίως από γαλακτοκομικά όπως το γάλα το τυρί και το γιαούρτι, από αυγό, από αλλαντικά με προτίμηση στη γαλοπούλα και το κοτόπουλο.

Γενικότερα όμως ξαναλέμε καλές πηγές της είναι το κρέας, το κοτόπουλο, το ψάρι, το αυγό, το τυρί και τα γαλακτοκομικά γενικότερα.

Προτιμάμε τις πιο άπαχες επιλογές από αυτές όπως το κοτόπουλο και το ψάρι, καθώς επίσης και τυριά και γαλακτοκομικά με χαμηλότερα λιπαρά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια