Το κυνήγι του χαμένου … κορεσμού«Τι μπορώ να φάω για να μην πεινάω ;». Μια εύλογη απορία πολλών ανθρώπων, οι οποίοι είτε είναι σε δίαιτα είτε απλά προσέχουν τη διατροφή τους είτε απλά θέλουν να μην πεινάνε συνέχεια.
Η απάντηση είναι ότι χρειάζεται ένας καλός προγραμματισμός και σωστή επιλογή τροφίμων. Τρόφιμα που περιέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης και λίπους μας χορταίνουν καλύτερα. Επειδή όμως το λίπος δεν το θέλουμε σε μεγάλες ποσότητες στη διατροφή μας, εμείς θα μείνουμε στην πρωτεΐνη. Ας δούμε λοιπόν τι μπορούμε να τρώμε μέσα στην ημέρα, που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε το χαμένο μας … κορεσμό :

Γάλα – Τυρί –Γιαούρτι
Αποτελούν πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης και θα πρέπει να αποτελούν βασικό συστατικό ενός καλού πρωινού.

Δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη
Θα τα βρείτε κυρίως ως δημητριακά με βρώμη πλούσια σε πρωτεΐνη. Περιέχουν βρώμη που είναι πολύ υγιεινή, πολλές χορταστικές φυτικές ίνες αλλά και υψηλότερη πρωτεΐνη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα δημητριακά. Δεν μας δίνουν πολλά λιπαρά και άρα και οι θερμίδες τους είναι πολύ ικανοποιητικές.

Αυγό
Μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης στη διατροφή μας. Μπορεί εκτός των άλλων να μας προσφέρει γρήγορο κορεσμό, είτε βραστό είτε ποσέ είτε σε μια ομελέτα με λίγο λάδι.
Ψάρι - Κοτόπουλο και γαλοπούλα
Άπαχες πηγές πρωτεΐνης που δεν θα πρέπει να λείπουν από τη διατροφή μας, είτε κάνουμε δίαιτα είτε απλά τρώμε σωστά και ισορροπημένα.

Κρέας
Μοσχάρι, χοιρινό κ.α. αποτελούν πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Ωστόσο η εβδομαδιαία κατανάλωσή της θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη, λόγω των κορεσμένων λιπαρών, της χοληστερόλης αλλά και του νατρίου που περιέχουν (ιδίως τα αλλαντικά).

Ξηροί καρποί
Ιδανικό σνακ αλλά και συστατικό μιας σαλάτας, ενός smoothie, ενός γιαουρτιού, μιας μερίδας γάλακτος με δημητριακά κ.α.. Μας δίνουν ικανοποιητικά ποσά πρωτεΐνης και απαραίτητων αμινοξέων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια