Η μπίρα που «λύνει» όλα τα προβλήματα

Τις περισσότερες φορές το αλκοόλ δεν είναι καλός σύμβουλος, ωστόσο, σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες, συγκεκριμένη ποσότητα μπορεί να οδηγήσει στη
λήψη σωστών αποφάσεων αυξάνοντας
τη δημιουργικότητα. Ζυθοποιία της Δανίας εκμεταλλεύτηκε αυτή την επιστημονική γνώση και παρασκεύασε μια μπίρα που...
όπως λέει, οξύνει την εγκεφαλική λειτουργία. Η συνταγή της βασίστηκε στην έρευνα της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, Τζένιφερ Γουίλεϊ, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο μέσος άνθρωπος παράγει το μάξιμουμ της δημιουργικής σκέψης του με επίπεδο αλκοόλ της τάξης του 0,075% στον οργανισμό του.

Σε αυτή τη νοητική κατάσταση είναι κανείς πιο αποτελεσματικός στην επίλυση προβλημάτων, πιο εφευρετικός κ γενικότερα πιο δημιουργικός στη σκέψη. Η εταιρία μάρκετινγκ CP+B της Κοπεγχάγης, σε συνεργασία με τη ζυθοποιία Rocker Brewing, δημιούργησε την μπίρα με την ονομασία «The Problem Solver», που επιτρέπει στον μέσο άνθρωπο να επιτύχει το επιθυμητό 0,075% επίπεδο αλκοόλης. Χάρη στην ετικέτα που υπάρχει πάνω στο μπουκάλι της μπορεί κανείς να υπολογίσει την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσει προκειμένου να βρεθεί στο μάξιμουμ της δημιουργικότητάς του, βάσει του σωματικού βάρους του.

«Η μπίρα The Problem Solver ανήκει στην οικογένεια των IPA (Indian Pale Ale) και έχει παρασκευαστεί έτσι ώστε να διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, αλλά και τους νευρώνες του εγκεφάλου» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία, τονίζοντας ωστόσο ότι αν ξεπεράσει κανείς τη συνιστώμενη κατανάλωση, το αποτέλεσμα δν θα διαφέρει από αυτό μιας οποιασδήποτε άλλης μπίρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια