Τα 10 πιο καθαρά, μη βιολογικά VS τα 10 πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά


Μπορεί να έχετε ακούσει για την “Βρώμικη Δωδεκάδα”, τον ετήσιο κατάλογο με τα 12 εδώδιμα προϊόντα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων που συντάσσει η αμερικανική ΜΚΟ Environmental Working Group.

Ο κατάλογος καταρτίζεται με βάση στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας το οποίο πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους για υπολείμματα τοξικών ουσιών στα τρόφιμα. 
H ανάλυση βρήκε 165 διαφορετικά είδη φυτοφαρμάκων και παρασιτοκτόνων σε φρούτα και λαχανικά. Ορισμένες ουσίες παραμένουν ακόμα και μετά το ξέπλυμα ή ακόμα και το ξεφλούδισμα των τροφίμων.

Ένας από τους τρόπους να αποφύγουμε τα τοξικά υπολείμματα είναι να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά οργανικής καλλιέργειας. 
Όμως, για τις περιπτώσεις που τα βιολογικά είναι πολύ ακριβά  σας αναρτώ την λίστα με την καθαρή δεκάδα στην οποία περιλαμβάνονται τα φρούτα και τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας που συγκεντρώνουν τις χαμηλότερες πιθανότητες μόλυνσης από τοξικές ουσίες.

Η καθαρή δεκάδα είναι η εξής:

1. Αβοκάντο

2. Γλυκό καλαμπόκι

3. Ανανάς

4. Λάχανο

5. Κατεψυγμένος αρακάς

6. Κρεμμύδια

7. Σπαράγγια

8. Μάνγκο

9. Παπάγια

10. Ακτινίδιο

Παρακάτω θα σας αναρτήσω την βρώμικη δεκάδα... 

Τα δέκα πιο τοξικά φρούτα και λαχανικά

1. Μήλα

2. Φράουλες

3. Σταφύλια

4. Σέλερυ

5. Ροδάκινα και νεκταρίνια

6. Σπανάκι

7. Πιπεριές

8. Αγγούρια

9. Ντοματίνια

10. Κάλε, παραπούλια και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια