Εξαδάκτυλος: Μην παίρνετε αντιπηκτικά πριν από τον εμβολιασμό


Για την εξέλιξη της πορείας της πανδημίας στη χώρα, το άνοιγμα της εστίασης και τους εμβολιασμούς μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου αναφέρθηκε και στην «κακή πρακτική» της λήψης αντιπηκτικών πριν από τον εμβολιασμό, που όπως σημείωσε στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» του Open θα δημιουργήσει «επιπρόσθετα προβλήματα, παρά θα τα λύσει».

Μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για ήπια υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα και επισήμανε πως το «πρόβλημα δεν είναι πίσω μας». «Δυστυχώς είναι δίπλα μας και θα πρέπει να κάνουμε το παν για να το αφήσουμε πίσω μας για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας», τόνισε, αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.
Προειδοποίηση Γραβάνη: Εάν χαλαρώσουμε πρόωρα η διαδικασία εμβολιασμού θα αποτύχει

Αναφερόμενος στους μαζικούς εμβολιασμούς που πραγματοποιούνται στη χώρα, ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης επισήμανε πως «εάν ο κόσμος αρχίσει να χαλαρώνει πρόωρα τότε η διαδικασία εμβολιασμού ενδέχεται να αποτύχει». Από την άλλη υπογράμμισε ότι εάν όλα γίνουν σωστά τότε θα έχουμε ένα διαφορετικό φθινόπωρο.
Αναφερόμενος σε όσους παίρνουν αντιπηκτικά πριν από τον εμβολιασμό, ο κ. Γραβάνης εξήγησε πως κινδυνεύουν να κάνουν αιμορραγία στον τόπο έγχυσης του εμβολίου και τόνισε πως αυτοί που ούτως ή άλλως παίρνουν αντιπηκτική αγωγή από το γιατρό τους σταματούν την αγωγή τρεις μέρες πριν από τον εμβολιασμό.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. το διαβάσαμε ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια