Αναζωογονώ την εσωτερική χλωρίδα με το ισχυρότερο ΦΥΣΙΚΟ προβιοτικό


Αναζωογονώ την εσωτερική χλωρίδα!


Η εσωτερική χλωρίδα που είναι καταστραμμένη χρειάζεται αντικατάσταση, που κι αυτή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο σύστημα.

Η λύση του γιαουρτιού δεν θα είναι αποτελεσματική, γιατί τα περισσότερα αποτελούνται από ένα μόνο στέλεχος βακτηριδίων, που ενώ είναι αρκετά χρήσιμο δεν θα κάνει τη δουλειά που χρειαζόμαστε. Ένα προβιοτικό πολλών στελεχών από βακτηρία Ατσιντοφιλους (Acidophilus) είναι καλύτερο.

Πως το φτιάχνω
Υλικά:
1 κούπα σιτάρι (εννοείτε αναποφλοίωτο, οργανικό, ακατέργαστο),
3 κούπες νερό
Διαδικασία: Το μουλιάζουμε για 48 ώρες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους σπόρους να κάνουμε ένα δεύτερο και τρίτο μούλιασμα, χωρίς να πλένουμε τους σπόρους ενδιάμεσα. Αυτές οι ποσότητες χρειάζονται μούλιασμα μόνο 24 ώρες.
Όπως καταλαβαίνεται αυτό το αναζωογονητικό ποτό είναι φτηνό, αλλά είναι δυνατόν να σας προσφέρει όλα τα ένζυμα που χρειάζονται για να αποκαταστήσετε την εσωτερική σας χλωρίδα στο 100%… που σύμφωνα με τον Ιπποκράτη…. όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο!!!


Η Συνταγή rejuvelac της Anne Wigmore
Το Rejuvelac μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σαν μαγιά για ψωμί sourdough και τυρί από καρύδια και σπόρους.
Υλικά-Φτιάχνουν 2 λίτρα rejuvelac.
1 κούπα σπόρων σιταριού, από ένα μαγαζί υγιεινής διατροφής (εννοείται βιολογικό)
2 λίτρα φιλτραρισμένου νερού
2 λίτρων μακρύ γυάλινο βάζο με καπάκι
Μέθοδος παρασκευής
1. Ξεβγάλετε το σιτάρι σε νερό για να αφαιρέσετε τη σκόνη και ξένα σώματα.
2. Βάλτε το σιτάρι στο γυάλινο δοχείο. Γεμίστε το με φιλτραρισμένο νερό και καλύψτε το με λεπτό πανί γάζας που κρατιέται ασφαλισμένα με ένα ελαστικό λουράκι. (Είναι σημαντικό να εμποδίσετε την είσοδο των εντόμων). Μουλιάστε για 12 ώρες.
3. Αδειάστε το μουλιασμένο νερό και ξαναγεμίστε. Τοποθετήστε το δοχείο στο πάγκο της κουζίνας μακριά από το ηλιακό φως. Δώστε στο δοχείο ένα απαλό στριφογύρισμα, αλλά όχι ανακάτωμα, κάθε 12 ώρες.
Μόλις ένας ελαφρύς αφρός σχηματιστεί το Rejuvelac θα είναι έτοιμο για χρήση.
Μπορεί να πάρει, από 2-5 ημέρες για να ζυμωθεί το Rejuvelac, εξαρτάται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Σε ζεστό καιρό μπορεί να ζυμωθεί πολύ γρήγορα (γύρω στις 24 ώρες) και είναι δυνατό το Rejuvelac να βρωμίσει. Το Rejuvelac πρέπει να έχει μία ευχάριστη οσμή μαγιάς με γεύση σαν λεμόνι.
4. Όταν το Rejuvelac είναι έτοιμο, μεταγγίστε προσεκτικά το υγρό σε ένα καθαρό δοχείο και βάλτε το στο ψυγείο. Το ίζημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δεύτερη καλλιέργεια.
Ξαναγεμίστε το δοχείο με φιλτραρισμένο νερό και αφήστε το να ζυμωθεί για 24-36 ώρες (αναλόγως τη θερμοκρασία περιβάλλοντος). Μεταγγίστε το Rejuvelac σε ένα καθαρό δοχείο και φυλάξτε το στο ψυγείο. Πετάξτε τους σπόρους σιταριού και το ίζημα.
Σημείωση:
1. Είναι δυνατό το Rejuvelac να χαλάσει (όπως συμβαίνει με προβλαστημένους σπόρους και σε κάθε καλλιέργεια ζύμωσης). Γενικώς μπορείς να πεις ότι το Rejuvelac είναι εντάξει από την μυρωδιά και τη γεύση. Πρέπει να είναι όξινο και με ph λιγότερο από 3,9. Είναι καλή να εξάσκηση να παρατηρείς, να μυρίζεις και να γεύεσαι τη καλλιέργεια Rejuvelac ανά διαστήματα για να μάθεις και να συνηθίσεις τις αλλαγές που συμβαίνουν.
Το Rejuvelac μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για μία εβδομάδα ή και περισσότερο και βαθμιαία θα γλυκάνει με το χρόνο.
2. Όλα τα βακτηρίδια και οι ζυμομύκητες έχουν βέλτιστη θερμοκρασία επώασης την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Η ψύξη αναστέλλει την ανάπτυξη ορισμένων οργανισμών, αλλά μπορεί να δώσει μια ευκαιρία σε άλλους να αναπτυχθούν. Ο ζεστός καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να ενθαρρύνουν την ταχεία ανάπτυξη των παθογόνων οργανισμών, πριν οι ωφέλιμοι οργανισμοί ξεκινήσουν, οπότε η καλλιέργεια θα μυρίζει άσχημα.
Εάν η καλλιέργεια σας Rejuvelac χαλάσει, τότε πετάξτε τη, αποστειρώνεται το βάζο και περιμένετε για πιο δροσερές καιρικές συνθήκες. Σε ζεστό καιρό, είναι εφικτή η μικρή οξύνιση του νερού με λίγο χυμό λεμονιού κατά την έναρξη της ζύμωσης και έτσι αυτό παρέχει ένα περιβάλλον λιγότερο κατάλληλο σε παθογόνους οργανισμούς
Σημείωση ανώνυμου
Μετά από μια μικρή περίοδο πειραματισμού με το rejuvelac θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου. Χρησιμοποιώντας την απλή μέθοδο (χωρίς φύτρα) παρατήρησα κατ αρχήν ότι τώρα το καλοκαίρι η ζύμωση γίνεται στο μισό περίπου χρόνο (ή λίγο παραπάνω) από ότι λέει η συνταγή. Παρατήρησα ότι σε περίπου 24 ώρες (μετά το αρχικό 12ώρο μούλιασμα) το rejuvelac είναι έτοιμο. Η πιο καλή ένδειξη είναι όπως έγραψε και ο Θεόδωρος η λεπτή οσμή ζύμωσης. Επίσης πολύ σημαντική ένδειξη είναι η δημιουργία αφρού στην επιφάνεια. Αν αφήσουμε την ζύμωση για περισσότερη ώρα θα δημιουργηθεί περισσότερος αφρός και θα μυρίσει άσχημα. Το δεύτερο και τρίτο μούλιασμα (ή δόση) θέλουν σίγουρα λιγότερο από 24 ώρες τώρα το καλοκαίρι για να γίνουν (ιδίως το τρίτο). Από την εμπειρία που έχω πάντως με το κεφίρ και πιστεύω το ίδιο ισχύει με όλες τις φυσικές ζυμώσεις είναι ότι και να ζυμωθεί λίγο παραπάνω δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάζοντας τώρα το rejuvelac θα ήθελα να πω ότι πρέπει όντως να είναι γεμάτο με ένζυμα. Το λέω αυτό γιατί βοηθάει πολύ στην χώνεψη αν το πίνουμε μαζί με το γεύμα (πίνω ένα ποτήρι κατά την διάρκεια ενός κύριου γεύματος). Το στομάχι είναι πιο ελαφρύ μετά το γεύμα. Ακόμη και η πιο βαριές στην μυρωδιά δόσεις που δοκίμασα δεν μου δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που το συνιστώ σε άλλους. Σίγουρα δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω με αριθμούς, στατιστικά ή άλλα στοιχεία, αλλά με βάση την εμπειρία μου που έχω τα τελευταία χρόνια με το κεφίρ και αυτό που διαπίστωσα δοκιμάζοντας τις τελευταίες εβδομάδες το rejuvelac είναι ότι θα συνεχίσω να το παρασκευάζω, να το απολαμβάνω και να το συνιστώ.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια