Φτιάξετε το δικό σας φυσικό απωθητικό κουνουπιών

Ενώ τα απωθητικά κουνουπιών φαίνεται να είναι η προφανής λύση για να προστατευτούμε από τσιμπήματα κουνουπιών το καλοκαίρι, κάποια σπρέι της αγοράς περιέχουν τοξικές ουσίες, που μπορούν να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες αν απορροφηθούν από το δέρμα.
Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές φυσικές εναλλακτικές για να μείνουν τα κουνούπια μακριά μας.
Δυστυχώς, τα τσιμπήματα από κουνούπια δεν προκαλούν μόνο φαγούρα. Τα κουνούπια είναι φορείς ασθενειών, που μεταδίδονται στους ανθρώπους. 

Η βιταμίνη B1 απωθεί τα κουνούπια!
Η βιταμίνη B1 (θιαμίνη) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να λειτουργήσει καλά και να μείνει υγιής. Βρίσκεται σε τροφές, όπως το μπρόκολο, τα κρεμμύδια, ο αρακάς, η κολοκύθα, η λαχανίδα, το σπανάκι, το λάχανο, η μελιτζάνα και οι ηλιόσποροι. Η βιταμίνη Β1 παίζει σημαντικό ρόλο στη καταπολέμηση του άγχους και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Τι σχέση έχει όμως με τα κουνούπια; Αν έχετε αρκετή βιταμίνη Β1 στον οργανισμό σας, θα παράγετε μια μυρωδιά, αντιληπτή από τα κουνούπια, κάνοντάς σας απωθητικούς προς αυτά. Μην ανησυχείτε, οι άνθρωποι δε θα μπορούν να το μυρίσουν!

Ένα  φυσικό γιατροσόφι!

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό απωθητικό κουνουπιών.
2 συστατικά: φρέσκο μαϊντανό και βιολογικό μηλόξυδο.
1. Σε ένα γουδί προσθέστε μια χούφτα φρέσκο μαϊντάνο και χτυπήστε τον.

2. Προσθέστε 100 ml μηλόξυδο.

3. Αναμείξτε τα συστατικά.

4. Αφήστε το μείγμα να μείνει για μερικές ώρες.

5. Σουρώστε το και χύστε το σε ένα μπουκαλάκι σπρέι.

6. Κρατήστε το μείγμα στο ψυγείο για συνεχή χρήση.

7. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια, για ευχάριστη μυρωδιά, αν επιθυμείτε.

Το μείγμα είναι απολύτως ασφαλές για το δέρμα και δεν έχει παρενέργειες. Μοιραστείτε αυτό το χρήσιμο άρθρο με τους φίλους σας!
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.
 Ακολουθήστε μας και στο Facebook