Η υπερτροφή Άλφα - ΆλφαΤo Άλφα – Άλφα (τριφύλλι)συγκαταλέγεται στις υπερτροφές και είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα βότανα που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα.

Οι σπόροι του έχουν τεράστια διατροφική και αντιγηραντική αξία, αφού είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά, ενώ περιέχει χλωροφύλλη, πρωτεΐνες, ανόργανα άλατα, β-καροτένιο, βιταμίνη Β και βιταμίνες C, Ε και K.Έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για πάνω από 1.500 χρόνια. Οι Κινέζοι γιατροί χρησιμοποιούσαν τα φύλλα του για τη θεραπεία διαταραχών του πεπτικού συστήματος και των νεφρών. Πιστεύεται ότι είναι επίσης ευεργετικό για την αντιμετώπιση φλεγμονών και λοιμώξεων και μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από αρθρίτιδα και κατακράτηση υγρών. Κατεβάζει την κακή χοληστερόλη και τα λίπη, χωρίς, όμως, να επηρεάζει την καλή χοληστερόλη.

Συστήνεται, επίσης, στη θεραπεία της αναιμίας και του διαβήτη.

Προσοχή όμως: Είναι διουρητικό, ανοίγει την όρεξη και έτσι εύκολα μπορεί κάποιος να πάρει βάρος.

Στην αγορά μπορούμε να το βρούμε σε κάψουλα, σκόνη ή και ως αφέψημα.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.