Ασκήσεις για να αντιμετωπίσετε τους πόνους στον αυχένα


O αυχένας αποτελεί το στήριγμα του κεφαλιού, είναι εύκαμπτος και μας δίνει την δυνατότητα να στρίβουμε το κεφάλι αριστερά και δεξιά, να κοιτάμε χαμηλά και ψηλά και να εκτελεί πολλές ακόμα κινήσεις.
Τον πόνο στον αυχένα τον νιώθουμε συνήθως μετά από μία έντονη ημέρα, με πολλές ώρες εργασίας ή μετά από έντονο στρες. Τότε νιώθουμε τον αυχένα μας άκαμπτο με έντονους πόνους ενώ συνήθως συνοδεύονται οι πόνοι αυτοί από πονοκεφάλους.

Για την αντιμετώπιση των πόνων αυτών προτείνουμε ορισμένες ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε το εύρος κίνησης του αυχένα και να αυξήσετε την ελαστικότητα της περιοχής.1η Άσκηση
Αυχενική έκταση: Κινούμε το κεφάλι μας προς τα πάνω με αργό ρυθμό έτσι ώστε να ελέγχουμε την κίνηση. Προσπαθήστε να κοιτάξετε όσο πιο ψηλή μπορείτε. Για να αυξήσετε το εύρος της κίνησης τοποθετήστε το χέρι σας στο μέτωπο σας και πιέστε.
Χρόνος Διάτασης 10’’
2η Άσκηση
Αυχενική κάμψη: Κινούμε το κεφάλι μας προς τα κάτω αργά και σταθερά. Προσπαθούμε να ακουμπήσουμε με το σαγόνι μας το στήθος μας. Με το ένα μας χέρι το οποίο τοποθετούμε στο πίσω μέρος της κεφαλής βοηθάμε την κίνηση.
Χρόνος Διάτασης 10’’
3η Άσκηση
Πλευρική κάμψη: Με αργούς ρυθμούς προσπαθούμε να πλησιάσουμε το αριστερό μας αυτί στον αριστερό ώμο. Περνώντας το αριστερό μας χέρι πάνω από το κεφάλι μας και τοποθετώντας στο στο ύψος τους δεξιού μας αυτιού, βοηθάμε την κίνηση μας. Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία και για την άλλη πλευρά.
Χρόνος διάτασης 10’’ για κάθε πλευρά.
4η Άσκηση
Στροφές: Στρίβουμε αργά τον αυχένα μας πάνω από τον αριστερό μας ώμο. Με το ένα μας χέρι το οποίο τοποθετούμε ανάμεσα στο δεξί μας μάγουλο και το σαγόνι βοηθάμε στην αύξηση τους εύρους κίνησης. Ακολουθάμε την ίδια διαδικασία και για την αντίθετη πλευρά.
Χρόνος Διάτασης 10’’ για κάθε πλευρά.
Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω ασκήσεις κατά την διάρκεια της ημέρας σας όπου και αν βρίσκεστε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια