8 σημεία πίεσης που μειώνουν το άγχοςΈχουμε όλοι μας τους δικούς μας τρόπους αντιμετώπισης του στρες. Μερικοί άνθρωποι με το να ξεφύγουν σε μια ηλιόλουστη παραλία, μερικοί προτιμούν ένα ωραίο ποτήρι κρασί, και άλλοι να κάνουν ακόμη καλύτερο τον εαυτό τους για να το αγνοήσει. Κάθε τρόπος έχει τα πλεονεκτήματά του (και μερικές φορές τα μειονεκτήματα), αλλά δεν μπορούμε πάντα να κάνουμε αυτό που βοηθά ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεται.
Αυτό είναι που κάνει τα σημεία πίεσης να γίνει μια γρήγορη και αποτελεσματική λύση μακροπρόθεσμα. Τα Σημεία πίεσης είναι περιοχές του σώματος που μπορούν να προκαλέσουν διάφορες επιδράσεις στο σώμα και το μυαλό μας όταν ασκείται πίεση σε αυτά.
Το τριχωτό της κεφαλής
Το τριχωτό της κεφαλής είναι γεμάτα από τα σημεία πίεσης, πολλά από αυτά μπορούν αποτελεσματικά και διακριτικά να μειώσουν τα επίπεδα του στρες. Μπορείτε να καθίσετε στο γραφείο σας, και να χρησιμοποιήσετε δύο δάχτυλα για να κάνετε μασάζ στο σημείο όπου ο λαιμός συναντά το κρανίο για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Μεγάλο μέρος του στρες που συσσωρεύετε κατά τη διάρκεια της ημέρας συλλέγετε στους ώμους και τους μυς του λαιμού, και η εφαρμογή πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να ανακουφίσει πολλή από αυτό.


Το αυτί
Αυτό το σημείο πίεσης είναι γνωστό ως Shen Men (Η Πύλη Πνεύμα), και ορισμένοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι το καλύτερο σημείο-στρες στο σώμα. Στην ρεφλεξολογία, επίσης χρησιμοποιείται για να μειώσει τον πόνο και τη φλεγμονή σε όλο το σώμα. Συνιστάται να κάνετε μασάζ αυτό το σημείο με μπατονέτα ή ακόμα και με ένα στυλό, και μη ξεχνάτε να παίρνετε βαθιές, αργές αναπνοές κατά τη διάρκεια του μασάζ.


Το στήθος
Το στρες μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε να αναπνεύσουμε, ή να πάρουμε ρηχά ανάσες. Το σημείο αυτό βοηθά στη μείωση του στρες που συσσωρεύεται στο στήθος σας, υπενθυμίζοντάς σας να αναπνέετε κανονικά και πάλι. Χρησιμοποιήστε τρία δάχτυλα για να κάνετε μασάζ αυτό το σημείο, ή ένα δάχτυλο για να εκμεταλλευτούν ρυθμικά το χώρο, ενώ παίρνοντας βαθιές ανάσες.
Το αντιβράχιο


Αυτό είναι ένα κλασικό σημείο για την ρεφλεξολογία και το βελονισμό.Βοηθά την ενέργειά σας να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ βοηθά συγχρονος την ψυχική εστίαση και τη μείωση του στρες. Η παλάμη

Η στιγμή που θα πατήσετε σε αυτό το σημείο, θα αισθανθείτε το άγχος σας να εξατμίζετε . Βρίσκεται σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεια τους μεσημβρινούς (ένα ενεργειακό κανάλι), το οποίο επηρεάζει την καρδιά, το ήπαρ και το πάγκρεας. Πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος του στρες που βιώνουν οι άνθρωποι αποθηκεύεται στο ήπαρ, έτσι ώστε ασκώντας πίεση σε αυτό το σημείο είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικο. Είναι επίσης ένα μεγάλο σημείο για τη θεραπεία των πονοκεφάλων, στομαχόπονους, δυσπεψία, και αϋπνία - τα οποία θα μπορούσαν να είναι συμπτώματα του στρες.

Η ΓΆΜΠΑ

Εάν αισθάνεστε την πίεση στο πάνω μέρος του σώματός σας, κάνοντας μασάζ σε αυτό το σημείο είναι τέλεια. Η περιοχή θα μπορούσε να είναι αρκετά καλή σε άτομα που εργάζονται με πολύ άγχος, και ιδιαίτερα τις γυναίκες.
Η πατούσα

Ορισμένοι reflexologists πιστεύουν ότι αυτή είναι η καλύτερη μεσημβρινή για τη θεραπεία του παγκρέατος και ότι η θέση της, στο κέντρο του ποδιού, βοηθά τους ασθενείς να μειώσουν το άγχος και την παροχή για καλύτερη προσοχή στο σώμα τους.
*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

 Ακολουθήστε μας και στο Facebook