3 χρόνο αγόρι θεραπεύεται απο λευχαιμία μετά την χρήση ελαίου κάνναβης3 χρόνο αγόρι θεραπεύεται απο λευχαιμία μετά την χρήση ελαίου κάνναβης

Ένα 3 χρόνο αγόρι είχε σύμφωνα με τους γιατρούς, μόλις 48 ώρες ζωής μέχρι την στιγμή που η μητέρα του του έδωσε ελαιον κάνναβης.

Ο Λάντον Riddle διαγνώστηκε όταν ήταν 2 ετών με λευχαιμία. Οι γιατροί δήλωσαν ότι ίσως είχε μόνο λίγες ημέρες για να ζήσει. Το φανταστικό όμως είναι ότι Landon είναι ακόμα ζωντανός.

Το αγόρι είχε οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, καρκίνο των λευκών κυττάρων του αίματος που είναι μια συχνή αρρώστεια σε μικρά παιδιά. «Ολόκληρο το στήθος του ήταν γεμάτο από όγκους, οπότε δεν μπορούσε να αναπνεύσει», θυμάται η μητέρα του η Sierra. «ο γιος μου υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά οι γιατροί μας είπαν ότι μάλλον δεν θα έχει πολλές μέρες για να ζήσει.»

Μετά από δύο μήνες χημειοθεραπείας ο Landon έγινε πολύ πιο άρρωστος και δεν μπορούσε να φάει. Έκανε 50 φορές την ημέρα εμετό και οι γιατροί είχαν χάσει την ελπίδα τους ότι θα ζούσε. Ξαφνικά η γιαγιά του Λάντον ήρθε με την ιδέα για τη θεραπεία του εγγονιού της με το έλαιον κάνναβης.

«Έχουμε επαφή με την ιατρική ομάδα στη Γιούτα και δοκιμάσαμε όλα τα φάρμακα που υπήρχαν για τον Landon αλλά η κατάσταση του συνέχιζε να επιδεινώνεται», δήλωσε η μητέρα του Sierra. «Και τότε ήρθε η μητέρα μου το λάδι της κάνναβης που το ανακάλυψε στο Διαδικτύο.»


Η οικογένεια μετακόμισε από τη Γιούτα στο Κολοράντο, όπου η θεραπεία με το λάδι της κάνναβης είναι νόμιμη. Μέσα σε λίγες μέρες σταμάτησε ο Landon με τους εμετούς και ήταν σε θέση να τρώει. Όταν άρχισε με την θεραπεία ο αριθμός των λευκών και των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα του Landon αυξήθηκε δραστικά.

«Ήμασταν τόσο ικανοποιημένοι που η κάνναβη έφερε ξανά το χαμόγελο στο πρόσωπό του», έγραψε η Σιέρα κατά την διάρκεια της θεραπείας στο blog της. Η υγεία του Λάντον βελτιώθηκε ! Ήταν σαν να συνέβη ένα θαύμα. Άρχισε να χαμογελά πάλι και άρχισε να τρώει κανονικά. Είναι φοβερό ότι άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή επιλέγουν την κάνναβη αντί για τα φαρμακευτικά προϊόντα. »


Το 2014 η Sierra και ο Landon βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους γιατρούς. Η μητέρα άρχισε να βλέπει ότι η κατάσταση του γιου της βελτιώθηκε μετά από την θεραπεία με το έλαιον της κάνναβης και αποφάσισε να σταματήσει με την χημειοθεραπεία. Οι γιατροί όμως σκέφτονταν διαφορετικά.
Τα περισσότερα νοσοκομεία και οι γιατροί αναγνωρίζουν ότι η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει τα συμπτώματα, αλλά δεν πιστεύουν ότι μπορεί να καταπολέμησει τον καρκίνο. Ωστόσο η μητέρα επέλεξε να μην τον υποβάλει εκ νέου σε χημειοθεραπεία αφού η ασθένεια βρίσκεται σε ύφεση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια